Lämmönvaihtimet

Lämmönvaihtimet tai lämmönsiirtimet mahdollistavat nesteen tai seoksen lämpötilan vaihtamisen haluttuun tarkasti määritettyyn astelukuun ilman, että se palaa kiinni tai jäähtyy liikaa. Neste kulkee levyjen välissä tasaisesti ja tulee ulos halutussa lämpötilassa. Käyttötarkoituksesta riippuu, millainen lämmönvaihdin on sopivin. Juotetut ja puolihitsatut lämmönsiirtimet ovat huoltovapaita ja kestävät paremmin kovia paineita, kun taas tiivisteelliset lämmönsiirtimemme ovat mukautuvampia sekä helpompia puhdistaa, koska niissä olevat tiivisteet ja levyt ovat vaihdettavissa. 

Juotetut ja puolihitsatut levylämmönsiirtimet kestävät koviakin paineita ja omaavat suuremman lämpötilaskaalan kuin tiivisteelliset lämmönsiirtimet. Lisäksi ne ovat kooltaan erittäin kompakteja. Nämä laitteet ovat huoltovapaita ja niiden sisällä oleva muotoilu saa aikaan virtaavassa nesteessä voimakkaan turbulenssin, joka estää lian takertumisen levypintoihin ja pitää laitteen puhtaana.

Kaikki toimittamamme lämmönvaihtimet sopivat oikein mitoitettuna täydellisesti hygieenisiin käyttökohteisiin kuten pastörointiin, lämmitykseen ja jäähdytykseen. Mitoitamme tuotteet aina tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeeseen. Mitoitusta varten tarvitsemme lämpötilaohjelman, virtaustiedot, tuotetiedot ja sallitut painehäviöt.